Saltar al contingut principal

Algú encara no ho té clar?⁣ La microbiota Sí que és important.

Un desequilibri de la mateixa és el que ens genera la disbiosi, que com sabem després pot ser el detonant per desenvolupar malalties com l’obesitat i els problemes gastrointestinals.⁣

Un consum abusiu d’ultraprocessats provoca la inflamació dels bacteris intestinals, afectant el SIBO, SII, MII i altres malalties i fruit d’això es produeix una permeabilitat de la barrera intestinal. A partir d´aquest moment entrem en una roda difícil de parar sense l’ajuda d’un professional. Per què aquesta permeabilitat intestinal és la mateixa que després ens afecta el SIBO, SII, MII, etc. I això provoca una inflació dels bacteris intestinals. És a dir, és un procés que es retroalimenta.

Però encara hi ha més, malalties com la Covid ataquen de manera més agressiva aquelles persones que presenten un quadre inflamatori no només de malalties com l’asma, afeccions cardíaques, etc. sinó que també a inflamacions gastrointestinals aguditzant la seva disbiosi i desenvolupament de la malaltia.⁣

Com podeu comprovar, una microbiota sana ens ajuda a mantenir un bon estat de salut. De no cuidar-la estarem debilitant el nostre sistema immunitari.

Així que us convido a deixar de banda productes ultraprocessats, menjar més fruites i verdures, introduir proteïna i carbohidrats als vostres plats (recordeu que han de ser protagonistes d’1/4 del vostre plat, com a mínim) ia consumir greixos saludables com l’Oli d’Oliva Extra o l’alvocat.

Sara Oduber Martorell

Farmacèutica Col.17900 Nutricionista Col. CAT 001402