Saltar al contingut principal

Batch cooking, el mètode que t’ho posarà més fàcil

Tu també has arribat a casa desprès d’un dia intens de feina, d’anar a buscar els fills a les activitats extraescolars, etc. i que tothom tingui gana però la nevera estigui buida? Per evitar aquesta situació i oblidar-te de les preocupacions per no saber què cuinar, et proposem el mètode batch cooking.

El batch cooking consisteix en preparar diferents plats o ingredients per diferents dies que seran conservats adequadament a la nevera o al congelador. Amb aquesta tècnica podràs deixar preparats gran part dels àpats de tota la setmana en només unes hores. D’aquesta manera podràs menjar saludable, estalviar diners i temps.

Com posar-lo en pràctica?

  • Primer de tot, planifica els àpats i fes la llista de la compra prioritzant els aliments de temporada i proximitat. Planificar amb antelació permet no haver d’estar pensant cada dia en què hem de preparar per menjar.
  • Un cop tinguem el rebost i la nevera ben equipats, busca el moment per cuinar de forma concentrada. Pots destinar un parell d’hores un dia a la setmana, per exemple el diumenge a la tarda i així preparar els àpats dels primers dies o inclús de tota la setmana.
  • Comença amb aquelles coccions que necessiten més temps, com per exemple el forn o els guisats i aprofita per elaborar simultàniament altres preparacions ràpides com bullir cereals, llegums o verdures, el vapor o inclús, el microones.
  • Aprofita al màxim la capacitat dels electrodomèstics com el forn cuinant diferents elaboracions al mateix temps.
  • Aprofita per cuinar algunes racions de més i així poder congelar-les per un altre dia o una altra setmana.
  • Conserva les preparacions i ingredients segons et convingui. Refrigera o congela cada elaboració per separat i així poder combinar-les en el moment de consum. O bé, deixa preparats els plats ja complets combinant els diferents tipus d’aliments, a punt per escalfar i consumir directament.

De totes maneres, recorda que tampoc fa falta deixar-ho tot preparat. Algunes preparacions més senzilles i ràpides com la planxa és preferible que es facin al moment i així mantenir les propietats organolèptiques (textura, sabor, aroma…) dels aliments.

Si et sembla complicat posar-ho en pràctica no et preocupis perquè des de l’equip de SOM nutricionista t’ajudem a adaptar el teu ritme de vida a uns hàbits d’alimentació saludables! Recorda que pots reservar visita amb nosaltres des de la nostra web www.somnutricionista.com i estarem encantades de poder ajudar-te!

Ariadna Mallol Ragolta

Nutricionista Col. CAT 002109